Studiereis naar Puglia

Met deze studiereis zijn we naar het zuiden van Italië gegaan. Hier hebben we veel verschillende plaatsen bezocht, zoals Ostuni, Locorotondo en Matera. Het thema van mijn studieproject is extreme klimaten en daarom zijn we op twee totaal verschillende studiereizen geweest. De eerste was naar het koude dunbevolkte noorden van Zweden, en nu dus naar het warme dichtbevolkte zuiden. Tijdens deze reis hebben we veel geleerd over de cultuur en de architectuur van de regio. Op deze kaart zie je de plaatsen die we hebben bezocht.

Op de heenreis van Rome naar Ostuni zijn we naar Pompeii gegaan. Ik was hier nog nooit geweest en vond het super interessant. Vooral doordat je op deze manier een goed beeld krijgt van hoe mensen vroeger leefden en van de schaal van de stad. Zoals je in onderstaande foto’s kunt zien was het prachtig weer!

 

Na Pompeii zijn we doorgereden naar Ostuni, waar we de rest van de week verbleven. Vanuit hier hebben we verschillende plaatsen bezocht, zoals Locorotondo, Alberobello en Matera. Ook hebben we een aantal toeristische dingen gedaan, zoals een bezoek gebracht aan een kaasboerderij, olijfboomgaard en een wijnfabriek. Mozzarella en olijfolie komen blijkbaar oorspronkelijk uit deze regio en dat was te proeven!! Ik deze week veel lokale producten op en dat was echt overheerlijk! 🙂

De regio staat ook bekend om de trulli, oude huisjes (vroeger schuurtjes) gemaakt van gestapelde kalksteen. Tegenwoordig zijn de trulli erg populair onder toeristen en worden er veel verbouwd tot vakantiehuisje. Wij zijn op twee bouwplaatsen gaan kijken en ook bij een architectenbureau dat gespecialiseerd is in het opknappen van deze huisjes.

 

De reis was erg leuk geweest! Ik was in dit gebied nog nooit geweest en heb veel geleerd over de cultuur, het eten en de architectuur van de regio. Op de laatste dag zijn we zelfs nog naar Rome gegaan! Een stad die al lange tijd op mijn lijstje stond om te bezoeken!! Hieronder staan daarvan ook een aantal foto’s:

 

 

Tijdens de reis heb ik veel gefilmd met de GoPro, meer foto’s en video’s volgen nog!

We verbleven in Ostuni in een oud klooster. Hieronder zie je een filmpje van een groot Italiaans diner dat we hebben bereid samen met locals: