PEP – Professional Experience Programme

In september ben ik gestart met het volgen van de PEP. Tegenwoordig ben je, nadat je bent afgestudeerd van de TU in de richting architectuur, niet automatisch architect. Hiervoor dien je eerst twee jaar beroepservaring te hebben opgedaan. De PEP is een programma dat is gestart door toemalig Rijksbouwmeester Jo Coenen en het helpt recent afgestudeerden aan additionele professionele beroepservaring door middel van masterclasses, lezingen en excursies. Hoewel ik pas recent ben gestart met de PEP, beschouw ik het nu al als zeer nuttig voor mijn beroepservaring èn carriere. Al is het alleen maar omdat daardoor ik regelmatig met andere jonge ontwerpers samenkom.

Tijdens de Dutch Design Week was er dus ook een bijeenkomst. Dit keer een super interessante lezing gehad van Floris Alkemade, de huidige Rijksbouwmeester, over zijn beroepservaringsperiode en vervolgens van Bert Dirrix over zijn werkzaamheden als spoorbouwmeester.